Διημερίδα Φέρουσας Τοιχοποιίας στη Χίο

Δελτίο Τύπου

Διημερίδα Φέρουσα Τοιχοποιία: Σχεδιασμός, Ανάλυση, Επεμβάσεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή των Μηχανικών της Χίου αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας για τα Πέτρινα Κτίρια και γενικά τη φέρουσα τοιχοποιία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και Κυριακή, 14-15 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Διημερίδα διοργανώθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα ΒΑ Αιγαίου στο πλαίσιο συνεχούς επιστημονικής κατάρτισης της επιστημονικής κοινότητας επί ενός θέματος που ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα, κατέστη εξαιρετικά επίκαιρο.

Οι ομιλητές, Δρ. Φυλλίτσα Καραντώνη, επικ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας και Δρ. Χάρης Μουζάκης, επικ. Καθηγητής του ΕΜΠ, ανέπτυξαν το επιστημονικό πλαίσιο  που διέπει τις κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία και συνέστησαν τη δέουσα προσοχή προς τους μηχανικούς, στην ορθή χρήση των εργαλείων που υπάρχουν για την ανάλυση, μελέτη και επισκευή των κτιρίων με παραδείγματα από την καθημερινότητα και χρήση βίντεο από ερευνητικές δοκιμές.

Τη δεύτερη μέρα οι εταιρείες ACE Hellas Metrica και, παρουσίασαν τη χρήση λογισμικών προγραμμάτων και σύγχρονων οργάνων και μεθόδων αποτύπωσης κτιρίων.

Στις εργασίες της Διημερίδας συμμετείχε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με την εισήγηση «Οι παραδοσιακοί οικισμοί στην καρδιά της λειτουργίας μιας τοπικής κοινωνίας» και χαιρέτησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης καθηγητής κ. Ιωάννης Καρκαζής και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου δια του ειδικού Συμβούλου του κ. Δήμη Μυλωνάδη.

Στα πλαίσια της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με καθολική συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τα πρακτικά της οποίας θα δημοσιευτούν προσεχώς. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι φορείς: ΤΕΕ, Δήμος Χίου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, Σύλλογος Τοπογράφων, ΕΕΤΕΜ, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Χίου.

Η ΝΕ ΤΕΕ/ Τμήμα ΒΑ Αιγαίου θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και δεσμεύεται  για την άμεση επεξεργασία και αξιοποίηση των εργασιών της Διημερίδας.

2 thoughts on “Διημερίδα Φέρουσας Τοιχοποιίας στη Χίο

  1. I’ve been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did, the net will be much more useful than ever before.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *