Υλικό Ημερίδας για το νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / ΥΛΙΚΟ ΗΜΕΡΙΔΑΣ νέου ΚΤΣ 2016

 

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 διοργανώθηκε επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο την ενημέρωση για τις τροποποιήσεις και τα νέα δεδομένα που προβλέπονται στο νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος (ΚΤΣ 2016). Η ημερίδα απευθύνονταν στους συναδέλφους μηχανικούς μελετητές/κατασκευαστές, στους τεχνολόγους και στους εργολάβους. Η συμμετοχή ήταν ευρεία και η ικανότητα των ομιλητών (Νικ. Μαρσέλος, πολ. μηχανικός – έκτων συγγραφέων του Κανονισμού, Χρ. Γκαλμπένης, μεταλ. μηχανικός) αποσαφήνισε αρκετές παραμέτρους της φιλοσοφίας του κανονισμού.

Τα κυριότερα σημεία που τονίστηκαν τόσο κατά την παρουσίαση όσο και από τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε ήταν:

  1. Επισήμανση της ανάγκης διάρκειας της ποιότητας των τμημάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα (Ο/Σ) μιας κατασκευής.
  2. Η βελτιστοποίηση της άμυνας των στοιχείων από Ο/Σ απέναντι στις περιβαλλοντικές δράσεις και η προστασία του οπλισμού οδηγούν σε αυστηρότερες προδιαγραφές.
  3. Οι κατηγορίες σκυροδέματος για τα περιβαλλοντικά δεδομένα της Χίου απαιτείται να αναβαθμιστούν κατά μία ή δύο (παραθαλλάσιες περιοχές) κλάσεις από τις μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενες.
  4. Οι ευθύνες του επιβλέποντα μηχανικού επαυξάνουν προσδίδοντας σε αυτόν και τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή εφαρμογή των κανόνων ελέγχου του νωπού σκυροδέματος που φθάνει στο εργοτάξιο.
  5. Εντός 3ετίας επιβάλλεται όλες οι μονάδες παραγωγής σκυροδέματος να είναι πιστοποιημένες.

 Μονόφυλο ΦΕΚ

Σκονάκι ΚΤΣ 2016

ΚΤΣ 2016 σχ1

ΚΤΣ 2016 σχ2

44 thoughts on “Υλικό Ημερίδας για το νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *